Ziekenhuis Nij Smellinghe - Begrijpelijk, maar ...

Ik ben op weg naar mijn orthopeed in Drachten voor de uitslag van een botscan. Ik heb een tumor in mijn knie die kwaadaardig zou kunnen zijn. Al drie weken zit ik te wachten op deze uitslag en eigenlijk vind ik dat onmenselijk lang.  Gelukkig blijkt het gezwel goedaardig. Een grote opluchting hoewel ik me realiseer dat mij ook nu nog een lang en moeilijk traject te wachten staat.

Ik had eerder problemen met het bindweefsel in mijn knie en ben hieraan geopereerd. Tijdens het herstel van die operatie voelde ik plotseling een andere soort pijn in mijn knie. De orthopeed stelde destijds voor een MRI-scan te laten maken en tevens te starten met fysiotherapie om zo mijn knie sterker te maken en in redelijk goede conditie te houden.
Toen de MRI-scan uitwees dat er een tumor zat, verwees mijn orthopeed me door naar het UMC in Groningen. In het UMCG werkt een specialist op het gebied van bottumoren. De benodigde onderzoeken gebeuren in Drachten, met de uitslagen ga ik naar Groningen. Ik ben blij met die gang van zaken. Ik waardeer dit van mijn orthopeed, hij had mij ook niet of te laat kunnen doorverwijzen.

Zoals gezegd heb ik de benodigde onderzoeken in Drachten gehad en volgende week staat een afspraak in het UMCG op de agenda. Op mijn vraag wat er in Groningen gaat gebeuren, antwoordt mijn arts dat hij alles aan de specialist in het UMCG wil overlaten. Begrijpelijk, maar niet erg bevredigend voor een ongeruste patiënt als ik.

Door: Melle, 59 jaar, bottumor

Klik hier voor meer informatie over het ziekenhuis: Ziekenhuis Nij Smellinghe